|

AB'ye Türkiye'den önce bayrağı girdi

Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi, AB ülkelerindeki veteriner fakülteleri arasında bütünlük oluşturulması amacıyla kurulan ve üyesi olduğu EAEVE'nin logosundaki haritaya, Türkiye'yi de dahil etmeyi başardı.

Aa
00:00 - 19/12/2006 الثلاثاء
Güncelleme: 10:39 - 19/12/2006 الثلاثاء
Yeni Şafak
AB'ye Türkiye'den önce bayrağı girdi
AB'ye Türkiye'den önce bayrağı girdi

SÜ Veteriner Fakültesi, Avrupa Birliği ülkelerindeki veteriner fakülteleri arasında bütünlük oluşturulması amacıyla kurulan ve üyesi olduğu EAEVE'nin logosundaki haritaya, Türkiye'yi de dahil etmeyi başardı.


SÜ Veteriner Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Semacan, yaptığı açıklamada, AB ülkelerindeki veteriner fakülteleri arasında bütünlük oluşturulması amacıyla kurulan Avrupa Veteriner Eğitim Kurumları Birliği'ne (EAEVE) üye olmak için 2000 yılında yaptıkları başvurunun kabul edildiğini belirtti.


Tam üyelik için 2002 yılında EAEVE'ye ikinci başvuruyu yaptıklarını ifade eden Prof. Dr. Semacan, şunları söyledi:


"Yapılan başvuru sonrası birlikten gelen 5 kişilik heyet, fakültemizi bir hafta inceleyerek eksikleri bir rapor halinde sundu. Bu eksikliklerimizi de giderdiğimizde, artık birliğe tam üye olacağız. Birliğin halen 100 üyesinden 36'sı akredite olmuş durumda. 14 tanesi de bizim fakülte gibi tam üyelik sürecinde son eksikliklerini tamamlama aşamasında. "


Prof. Dr. Semacan, birlikteki akredite olmuş sayılı fakülteler arasına girmeyi hedeflediklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:


"Birliğe tam üye olduğumuz takdirde, eğitimlerde AB standartlarındaki minimum şartlar sağladığımız onaylanmış oluyor. Böylece fakültemizden diploma alan bir öğrenci, birlik üyesi tüm Avrupa ülkelerinde çalışma imkanı bulabilecek.

Yani bir anlamda fakültemizde verilen eğitim Avrupa ülkelerinde verilen eğitimlere denk konuma gelmiş olacak. "


TÜRKİYE AVRUPA HARİTASININ İÇİNDE YER ALDI


Prof. Dr. Semacan, birliğin 2007 yılında 20. kuruluş yılını kutlayacağını, bugüne kadar tüm toplantıların birliğe akredite olmuş fakültelerin bulunduğu ülkelerde yapıldığını bildirdi. Yaptıkları girişimler sonucunda birliğin 2007 yılı genel toplantısının Konya'da yapılması kararının alınmasını sağladıklarını belirten Prof. Dr. Semacan, şöyle devam etti:



"Birliğin logosu tamamen Avrupa ülkelerinin sınırlarından oluşuyor. Bugüne kadar birliğin tüm toplantıları, Avrupa sınırları içinde yapılmış. Her toplantıda birliğin bayrağı, ev sahibine teslim ediliyor. Bu nedenle bugüne kadar hiçbir sorun yaşanmamış. Ancak biz Türkiye'de yapılacak toplantıda logoda Türkiye'nin yerinin olmadığını, bu nedenle logoya Türkiye'nin de eklenmesi yönünde yoğun görüşmeler yaptık. Bunun sonucunda da logodaki haritaya bir ilk olarak Türkiye'nin eklenmesini sağlamış olduk. Böylece AB'ye Türkiye'den önce bayrağı girmiş oluyor. Daha önce bizim yer almadığımız birliğin logosuna Türkiye sınırlarının da eklenmesi, AB üyeliği sürecinde büyük bir gurur vesilesidir. "


Yaptıkları değişikliğin ardından kendilerinin bastırdığı Türkiye haritasının da eklendiği EAEVE logosunu, birliğe üye tüm fakültelere gönderdiklerini ifade eden Prof. Dr. Semacan, bugüne kadar Türkiye haritasının Avrupa'daki hiçbir bayrağa ve logoya giremediğini belirterek, "Biz yaptığımız girişimlerle akademik düzeyde AB'ye girmiş olduk" dedi.


Prof. Dr. Semacan, hedeflerinin, tüm eksiklikleri giderip, 2008 yılında birliğe tam üye olmak olduğunu sözlerine ekledi.


٪d سنوات قبل