|

Basın Konseyi kendini tekzip etti

'Suriye'ye ambulanslarla silah taşındığı' iddiasını ortaya atan Basın Konseyi'nin iddialarının asılsız çıkmasının ardından Genel Sekreter Hasan Sınar ve Yönetim Kurulu Üyesi Gökmen Karadağ istifa etti.

İstihbarat Servisi
00:00 - 21/09/2012 Cuma
Güncelleme: 00:26 - 21/09/2012 Cuma
Yeni Şafak
Basın Konseyi kendini tekzip etti
Basın Konseyi kendini tekzip etti

'Suriye'ye ambulanslarla silah taşındığı' iddiasını ortaya atan Basın Konseyi Başkanı Orhan Birgit'in iddialarının photosoplu fotoğraflara dayandığının ortaya çıkmasının ardından Basın Konseyi Yüksek Kurulu Genel Sekreteri Hasan Sınar ve Yönetim Kurulu Üyesi Gökmen Karadağ görevlerinden istifa etti. Karadağ, 'Sağlık Bakanlığı'nın şikayette bulunması halinde kendi kendisine yaptırım uygulamak zorunda kalmasındaki çelişkiyi hiç bir kurum kaldıramaz' dedi. Karadağ, böyle bir durumda istifanın kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Konsey merkezinde gerçekleşen Yüksek Kurul aylık toplantısının ardından yapılan açıklamada Yüksek Kurul Üyesi Gökmen Karadağ ile Genel Sekreter Hasan Sınar'ın görevlerinden ayrıldıkları kaydedildi.

ÖZÜR DİLEMEDİLER, İSTİFA ETTİM

İstifasıyla ilgili olarak Yeni Şafak'a konuşan Gökmen Karadağ, Basın Konseyi Başkanı Orhan Birgit'in Hatay'daki basın toplantısında, 'Bize maalesef devletin sağlık ambulansları içinde silah taşındığını gösteren fotoğraflar verildi' diyerek gösterdiği fotoğrafın gerçek çıkmadığını hatırlattı. Bunu daha sonra Birgit'in de kabul ettiğini bildiren Karadağ, 'Basın Konseyi'nin bugünkü toplantısında, bu durumun telafisi adına bir açıklama yapılması ya da bir adım atılması yönünde teklifte bulundum. Teklifim oylamada çok az destek görüp reddedildi. Bu konuda en tutarlı davranış şeklinin istifa olduğuna karar verdim' şeklinde konuştu.

İstifa en doğrusuydu

Karadağ, Sağlık Bakanlığı, Basın Konseyi'ne o fotoğraf beyanıyla ilgili şikâyette bulunsa Konsey'in yaptırım kararı vermesinin muhtemel olduğunu da vurgulayarak 'Böyle bir çelişkiyi hiçbir kurum kaldıramaz. Basın Konseyi Yüksek Kurulu'nun ve Sayın Birgit'in bu konuyla ilgili önümüzdeki süreçte nasıl bir tavır takınacağı önem taşıyor. Sayın Birgit fotomontaj olduğu çok muhtemel bir fotoğrafı 'Bize maalesef devletin sağlık ambulansları içerisinde silah taşındığını gösteren fotoğraflar verildi' diye sunarak ve hemen ertesinde fotomontaj olduğunu kabul ederek zaten diğer iddialarının ve izlenimlerinin de temelini sarstı' şeklinde konuştu. İstifa sonrası kendisine ulaştığımız Genel Sekreter Hasan Sınar ise oldukça üzgün olduğunu belirterek 'Kurumsal, özel bir mesele olduğundan ve oldukça hassas bir konumda bulunduğumdan ötürü konuyla ilgili konuşmak istemiyorum. Zaten söylenebilecek her şey söylendi. Sessizliğimi korumak istiyorum, istifayla en doğrusu yapıldı' dedi.


12 yıl önce