|

Bedrettin Dalan mahkemeye başvurdu

Ergenekon davasının firari sanıklarından İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Bedrettin Dalan''ın avukatı Celal Ülgen, tutuklama ve yakalama kararının kaldırılması istemiyle mahkemeye başvurdu.

İha
00:00 - 23/07/2014 mercredi
Güncelleme: 15:05 - 23/07/2014 mercredi
Yeni Şafak
Bedrettin Dalan mahkemeye başvurdu
Bedrettin Dalan mahkemeye başvurdu

İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi''ne sunulan başvuru dilekçesinde firari sanık Bedrettin Dalan''ın Türkiye''ye gelmemesine ilişkin ''Müvekkilimizin Ülkemizin hukuk sistemini etkileyen, işlemez kılan bir çetenin yargı üzerinde etkin olmasıdır. Gerçekten ülkemiz hukuk sistemi müvekkilimizin yurt dışına çıktığı günlerde başlayarak bugüne değin bir oligarşik gücün bir çetenin etki alanına girmiş ve yaratılan korku imparatorluğu ile yargıçlar, mahkemeler bağımsız karar veremez duruma getirilmiştir. Bu hukuk dışı etkilemenin kolayca yapılmasının bir nedeni de özel yetkili mahkemelerin bulunmasıdır''' denildi.

Ergenekon ve Balyoz davalarında tutuklu kalmadığının altı çizilen dilekçede, ''Müvekkilim Bedrettin Dalan''ın bugün Türkiye''ye gelmeyiş nedeni asla hukuktan kaçmak değildir. O, Türkiye''nin içine düşürüldüğü hukuk bataklığından çekinmektedir''' ifadeleri yer aldı.

SORUŞTURMA GÖZALTINA ALINAN POLİSLER TARAFINDAN YAPILDI

Paralel yapıya yönelik yapılan operasyona da değinilen dilekçede, ''Bu durum yaptığımız açıklamaların teyidi niteliğindedir. Yargı içine sızmış, yargıyı etkileyen ve hukuk dışı yollara sapan bir çete ayıklanmak üzeredir. Bu çetenin müvekkilimiz ile ilgili soruşturmada objektif olduğu düşünülemez. Yasadışı dinlemelerin, üretilmiş delillerin, sahte ihbarların, şüphelinin ev ve iş yerlerine önceden konulmuş dijitallerin, hoyratça el konulduktan sonra emniyette eklemeler yapılmış CD''lerin sorumluları elbette hesap verecektir ve vermelidir'' denildi.

Dalan hakkında, ''suçun açık ve somut olmaması nedeniyle ifadesinin alınması beklenmeksizin beraat kararı verilmesi'' talep edilirken, çıkarılan yakalama kararının kaldırılması istendi. Ayrıca, dilekçede Dalan''ın Türkiye''ye gelmesi durumunda bu suçtan tutuklanmayacağı konusunda kendisine yasal güvence belgesi verilmesi de istendi.

il y a 10 ans