|

''Bu toprağın insanı'' marşımızı bilmiyor

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Mehmet Akif Ersoy''un kabrinde mezar taşından İstiklal Marşı''nın bir bölümünü okuyarak, ''Çanakkale Şehitleri şiirinden herhalde'' dedi.

İstihbarat Servisi
00:00 - 31/07/2014 Perşembe
Güncelleme: 22:07 - 30/07/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
''Bu toprağın insanı'' marşımızı bilmiyor
''Bu toprağın insanı'' marşımızı bilmiyor

Muhalefetin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Mehmet Akif Ersoy''un mezarında tarihi bir gafa imza attı. Ramazan Bayramı arifesinde Edirnekapı''daki şehitlik ile Akif''in mezarını ziyaret eden Ekmeleddin İhsanoğlu, burada kabirde yazılı olan İstiklal Marşı''nın 7. kıtasını okudu. Dörtlüğü okumayı bitirdikten sonra ise ''Akif''in meşhur şiiri ve mısraları, Çanakkale Şehitleri şiirinden herhalde'' ifadelerini kullandı.

KARANFİL BIRAKTI

CHP ve MHP''nin ortak Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, bayram arefesinde Edirnekapı Şehitliği''ni ziyaret etti. Edirnekapı Şehitliği''ne yanında herhangi bir partili olmadan gelen İhsanoğlu, ilk olarak şehitlik anısına karanfil bırakıp dua etti. İhsanoğlu''na şehitlikte görevli askerler de bir çeşitli bilgiler vererek kolonya ikramında bulundu. Daha sonra İhsanoğlu, şehitlikte çocuklarının mezarlarını ziyaret eden şehit aileleri ile kısa sohbetler etti.

ŞİİRLERİNİ ARAPÇA''YA TERCÜME ETMİŞTİ

Öte yandan İhsanoğlu, Akif''in bazı şiirlerini Arapça''ya çevirmişti. İhsanoğlu ziyaret esnasında, İstiklal Marşı''nın 7. kıtası olan ''Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda / Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda / Canı cananı bütün varımı alsın da Hüda / Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda'' dizelerini okuduktan sonra ''Çanakkale Şehitleri şiirinden herhalde'' demesi imza attığı gafların en büyüğü oldu.

İhsanoğlu''nun babası Yozgatlı İhsan Efendi''nin Kahire''ye iltica ettiği ve 1924''de Mehmet Akif Ersoy''la tanıştığı biliniyor. İhsan Efendi, Akif''in hazırladığı Kur''an mealini vasiyet doğrultusunda yakan kişilerden biri.


10 yıl önce