|

Çifte acı

.
00:00 - 13/11/2014 Perşembe
Güncelleme: 00:03 - 13/11/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Çifte acı
Çifte acı

Batman''da, kandırılarak terör örgütü PKK''ya katılan kızı Muhbet Karaer'i Hakkari''nin dağlarında, diğer kızı Tuğba Karaer'i ise Suriye''nin Kobani kentinde IŞİD ile bazı Kürt grupları arasında çıkan çatışmalarda kaybeden Nafiye Karaer, ''Kızımı götürüp Kobani midir nedir orada silahların hedefine koydular. Allah''a havale ediyorum bize bunu yaşatanları. HDP Milletvekili Ayla Akat Ata''ya gittim. Kızımı getir dedim. Bir şey yapmadı. Sonunda cenazesini gönderdiler. Ayla peşimden Diyarbakır''a geldi, kovdum onu. Örgüt kızlar için para göndermiş, partililer kendilerine araba almış'' dedi.

ÇALMADIK KAPI BIRAKMADIM

Diyarbakır''da çocukları terör örgütü tarafından kaçırılan ailelerin başlattığı oturma eylemine de katılan anne Karaer, yaptığı açıklamada, kızı Tuğba Karaer''in 25 Ekim''de Suriye''nin Kobani kentinde YPG safında çatışırken öldürüldüğünü belirterek, kızını sağ bulabilmek için çalmadık kapı bırakmadığını, kimsenin bu acıyı kendilerine yaşatma hakkı olmadığını söyledi.

2012''de PKK''nın dağa götürdüğü kızlarından birisini kaybeden anne, daha acısı soğumamışken ikinci acıyı da yaşadı. Nafiye Karaer''in PKK tarafından kaçırılan ikinci kızı da Kobani''de öldü.

9 yıl önce