|

HDP ile DHKP-C birbirine girdi

Kağıthane Nurtepe''de, Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş için seçim standı açmaya çalışan bir grup HDP''li ile DHKP-C yanlısı Halk Cephesi arasında kavga çıktı. Yaklaşık 2 gündür devam eden kavgaya polis TOMA araçlarıyla müdahale etti. Olayda çok sayıda kişi yaralanırken, birçok işyeri, dernek merkezi ve otomobil yakıldı

Oktay Yıldırım
00:00 - 31/07/2014 Perşembe
Güncelleme: 22:40 - 30/07/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
HDP ile DHKP-C birbirine girdi
HDP ile DHKP-C birbirine girdi

Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş''ın seçim faaliyetleri için Kağıthane Nurtepe''ye stant açmak isteyen 100 kadar partiliye mahalle sakinleri karşı çıktı. Yaşanan arbede kavgaya dönüştü. Ellerinde silah, sopa ve taş bulunan 100 kadar kişi ile mahalleli kavga etti. Yaşanan kavgada, çok sayıda kişi yaralanırken, bazı dernek, otomobil ve işyerleri yakıldı. Sokaklara barikatlar kuruldu. Öğle saatlerinde, TOMA ve zırhlı araçlarla mahalleye giren polis ekipleri, sokaklara kurulan barikatları kaldırarak göstericilere müdahale etti.

KAVGA GAZİ VE SARIGAZİ''YE DE SIÇRADI

DHKP-C yanlılarıyla HDP arasında kavga Sarıgazi ve Sultangazi''ye de sıçradı. Sarıgazi''de sayıları 500''e ulaşan guruplar arasında taşlı sopalı ve molotoflu kavgalar yaşandı. Sultangazi''de ise Demirtaş''ın programında cemevi ziyaretinin bulunması gerginlik yarattı. Demirtaş''ın ziyaret saatinde toplanan yüzleri maskeli ellerinde uzun namlulu silah bulunan bir grup yol kesip eylem yaptı.

HDP İstanbul İl Örgütü, cumhurbaşkanı seçim sürecinin son aşamasında, herhangi bir provokatif ortamın oluşmasına yol açmamak için, halkı sağduyuya davet etti. Alevi Bektaşi Federasyonu da gerginlikle ilgili ''herkes aklını başına alsın ve çatışmalar derhal sona erdirilsin'' çağrısında bulundu.


10 yıl önce