|

Muğla'da kaçak operasyonu

Datça'da yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Simi Adası'na geçmeye çalışan, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Suriye ve Afgan uyruklu 49 kaçak ile bir Türk organizatör yakalandı.

Aa
00:00 - 23/07/2014 Çarşamba
Güncelleme: 11:46 - 23/07/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Muğla'da kaçak operasyonu
Muğla'da kaçak operasyonu

Emecik Mahallesi Lindos Koyu'ndan Yunanistan'ın Simi Adası'na insan kaçakçılığı yapılacağı ihbarını değerlendiren İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri çalışma başlattı.

Yapılan aramada, Suriye ve Afgan uyruklu 15'i kadın, 12'si çocuk, 22'si erkek 49 kaçak ve organizatörlük yaptığı iddia edilen Mustafa B. yakalandı. Bölgede bir de sürat teknesi bulundu.

Kaçakların İstanbul'dan Datça'ya iki minibüsle geldikleri öğrenildi. Olay yerinde bulunan minibüslerde yapılan aramada ise 29 can yeleği ele geçirildi. Jandarma ekipleri, diğer minibüs şoförünün de yakalanması için çalışma başlattı.

Kaçakların ifadelerinin tamamlanmasının ardından sınır dışı işlemleri için Muğla Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesine gönderileceği, gözaltına alınan Mustafa B'nin ise ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.

10 yıl önce