|

Savcılıktan yetkisizlik iddiasına yalanlama

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 17 polise yönelik operasyona ilişkin yetkili olmadıkları yönündeki haberlerle ilgili açıklama yaptı. Savcılık, asılsız ithamların gerçeği yansıtmadığını duyurdu.

Dha
00:00 - 13/11/2014 Perşembe
Güncelleme: 13:49 - 13/11/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Savcılıktan yetkisizlik iddiasına yalanlama
Savcılıktan yetkisizlik iddiasına yalanlama

Başsavcılıktan yapılan açıklama şöyle:

'Yapılmakta olan soruşturmayla ilgili olarak bir kısım medyada söz konusu soruşturmanın yetkisiz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturulduğu iddiasıyla soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısına ve ilgisi olmadığı halde Sulh Ceza Hakimliği'ne asılsız ithamlarda bulunulmuştur.

Edirne ve Tekirdağ Emniyet İstihbarat Şube Birimleri'nin 28.10.2014 tarihli Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Başkanlığı'nın genel tamimine göre koordinatör olarak görevlendirilen İstanbul İstihbarat Şube aracılığı ile soruşturmaya konu içeriği itibariyle sahte belgelere dayalı olarak 2559 sayılı yasa kapsamında önleme dinlemesi talebini yetkili İstanbul CMK 250. Madde ile yetkili hakimliğe yaptıkları, bu mahkemelerden alınan, içeriği itibari ile sahte olan kararlara dayanılarak dinleme yaptıkları, dolayısıyla sahtecilik eyleminin İstanbul'da gerçekleştiği, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yetkisiz olduğu yönündeki bir kısım hukukçu medya yazarları tarafından yapılan açıklamaların gerçeği yansıtmadığı hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur."

9 yıl önce