|

Şehit acısı katmerlendi

Suriye sınırında önceki gün gece 1 askerin şehit düştüğü çatışmada yaralanan 2 Mehmetçik'ten de acı haber geldi. Berat Sarıkaya ile Yiğit Şahan tedavi gördüğü hastanede şehit düştü.

.
00:00 - 23/07/2014 Çarşamba
Güncelleme: 23:06 - 22/07/2014 Salı
Yeni Şafak
Şehit acısı katmerlendi
Şehit acısı katmerlendi

Suriye sınırından Türkiye'ye geçiş yapmak isteyen bir grubun Doruklu Karakolu'na ateş açmasıyla çıkan çatışmada acı daha da büyüdü. Er Adem Döğüşgen'in şehit olduğu çatışmada yaralanan erler Berat Sarıkaya ve Yiğit Şahan tedavi gördüğü hastanede şehit düştü.

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, 'Sınırda vurulan üçüncü askerimizi de kaybettik. Maalesef çok üzgünüz. Vatanımızın ve milletimizin başı sağ. Şehidimizin yakınlarına başsağlığı diliyorum' ifadelerini kullandı.

Şehit Döğüşgen ve Sarıkaya dün memleketlerinde son yolculuğa uğurlandı. Şehit piyade er Berat Sağırkaya'nın naaşı, Gaziantep'ten helikopterle memleketi Niğde'nin Çamardı ilçesine, buradan da cenaze aracıyla Burç köyündeki baba ocağına getirildi. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutunu gören yakınları fenalık geçirdi. İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar tarafından kıldırılan namazın ardından köy mezarlığında toprağa verildi.

ANNE YÜREĞİ DAYANMADI

Şehit er Adem Döğüşgen de memleketi Hatay'da defnedildi. Tören sırasında şehidin babası Musa Döğüşgen ve yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Cenazenin askerlerin omuzlarında taşınışı sırasında yakınlarının yardımıyla ayakta durmaya çalışan anne Suheyla Döğüşgen sinir krizi geçirdi.


10 yıl önce