|

Tanker faciası: 2 ölü 65 yaralı

Diyarbakır-Bingöl karayolunda devrilen LPG yüklü tanker patladı. Kaza anında yoldan geçmekte olan 2 yolcu otobüsü ile bazı araçlar alevlerin arasında kaldı. Alevlerin 1 kilometreye kadar yayıldığı faciada 2 kişi hayatını kaybederken, vücutlarında yanık oluşan 65 kişi de yaralandı. Yaralılardan 13''ünün durumunun ağır olduğu bildirildi

.
00:00 - 23/07/2014 Çarşamba
Güncelleme: 23:57 - 22/07/2014 Salı
Yeni Şafak
Tanker faciası: 2 ölü 65 yaralı
Tanker faciası: 2 ölü 65 yaralı

Diyarbakır''da LPG yüklü tankerin patlaması sonucu 2 kişi öldü, 65 kişi de yaralandı. Henüz plakası ve sürücüsü tespit edilemeyen 22 ton LPG yüklü bir tanker, önceki gece saat 23.45 sıralarında Diyarbakır''ın Lice ilçesi Tuzlaköy bölgesinde devrildi. Kaza sonrası tankerken gaz sızmaya başladı. Bu esnada olay yerinden geçmekte olan iki yolcu otobüsünün sürücüsü, yoğun gaz nedeniyle araçları durdurarak, yolcuları indirdi.

ORTALIK SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ

Yolcular, otobüslerden inip geriye doğru kaçtıkları sırada büyük bir patlama meydana geldi. Patlamanın ardından ortalık savaş alanına döndü. Yaklaşık 1 kilometrelik alana yayılan alevler, tanker, 2 yolcu otobüsü ve araçlara sirayet etti. Olayın duyulmasının ardından bölgeye çok sayıda itfaiye, ambulans sevk edildi. Vücutlarında yanıklar oluşan 66 kişi askeri helikopterler ve ambulanslarla Diyarbakır ve Bingöl''deki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan Fikri Tertip (38) yapılan bütün tıbbi müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Yangın, itfaiye ekiplerinin yoğun çabası sonucu söndürülürken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

13 YARALININ DURUMU AĞIR

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, yaralıları hastanede ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu. Kıraç, ''Allah beterinden saklasın. Feci bir kaza. Diyarbakır''daki yaralılardan 14''ünün hayati tehlikesi var'' dedi. Kıraç''ın açıklamasının ardından akşam saatlerinde Kocaeli Derince Araştırma Hastanesi''ne sevk edilen ağır yaralılardan Aslan Doğan''ın tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı haberi geldi. Aynı hastaneye kaldırılan Mehmet Sıddık Yaşar''ın da hayati tehlikeyi atlatamadığı bildirildi.

Bebeğimle otobüsten atladım

Patlamada, Ramazan Bayramı''nda ailelerine sürpriz yapmak için Adıyaman''dan memleketleri Erzurum''a gitmek üzere yola çıkan öğretmen çift ve 1,5 aylık bebekleri de yaralandı. Hastanede tedavisi süren Zuhal Çetinçakmak, şunları anlattı: ''Etrafı duman sarmıştı. Göz gözü görmüyordu. Şoför araçtan inince eşim de inip bakmak istedi. Bir anda patlama oldu. Ardından ikinci patlama geldi. Ellerim, yüzüm ve bebeğimin yüzü yandı. Araçtan çıkmak aklıma gelmedi. Çünkü öleceğimizi düşündüğüm için kendimi bırakmıştım. Bir kişinin araçtan indiğini görünce sağa sola savrulan koltukların üzerinden kucağımdaki bebeğimle atlayıp otobüsten çıktım.''


10 yıl önce