|

Ağlatan tören

Aşeren hamile eşine meyve alırken uğradığı alçakça saldırı sonucu şehit olan astsubay üstçavuş Nejdet Aydoğdu'nun naaşı memleketi Ordu'ya gönderildi. Törende, şehidin eşi Esra Aydoğdu'nun gözyaşları sel oldu

Diyarbakır
00:00 - 31/10/2014 Cuma
Güncelleme: 22:55 - 30/10/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Ağlatan tören
Ağlatan tören

Diyarbakır'da uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olan Hava Astsubay Üstçavuş Nejdet Aydoğdu'nun cenazesi askeri uçakla Samsun'a getirildi. Buradan da askeri helikopter ile memleketi Ordu'nun Ünye İlçesi'ne gönderildi. Bağlar İlçesi'ndeki semt pazarında eşi Esra Aydoğdu ile birlikte alışveriş yaparken yüzü maskeli iki kişinin silahlı saldırısına uğrayan ve hastanede şehit olan 25 yaşındaki Aydoğdu için Diyarbakır Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığı'nda tören düzenlendi.

ACILI EŞ HIÇKIRIKLARA BOĞULDU

Şehit Aydoğdu'nun ayakta durmakta güçlük çeken annesi Selma Aydoğdu ile eşi 2.5 aylık hamile 23 yaşındaki Esra Aydoğdu sağlık ekipleri ve kadın askerlerin yardımıyla tören alanına getirildi. Törene katılan Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk ile Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Orgeneral Abidin Ünal şehidin annesi ve eşinin yanına giderek başsağlığı diledi. Bu sırada acılı eş Esra Aydoğdu hıçkırıklara boğuldu. Aydoğdu, bugün toprağa verilecek.

Üsteki törende, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, şehidin eşi Esra Aydoğdu'ya başsağlığı dileğinde bulundu.

Aşeren eşine meyve alıyordu

Astsubay Nejdet Aydoğdu'nun, 15 Haziran'da evlendiği bankacı eşi Esra Aydoğdu ile son diyaloğu yürek burktu. Alışverişlerini tamamlayan çift pazardan çıkarken, tezgah üzerinde meyve gören 2.5 aylık hamile Esra Aydoğdu eşine canının çektiğini söyledi.

NEJDET ASTSUBAY BEBEĞİNİ GÖREMEDİ

Çift meyve aldığı sırada, arkadan yaklaşan hainler Aydoğdu'nun başına tabancayla ateş etti. Ağır yaralanan Aydoğdu, hastanede can verdi. Aydoğdu, bebeğine kavuşamadan şehit oldu.


9 yıl önce