|

Amasya'da otobüs devrildi: Ölü ve yaralılar var

Amasya'nın Merzifon ilçesinde yolcu otobüsü devrildi. İlk belirlemelere göre 6 kişi hayatını kaybetti, 35 kişi yaralandı. İhbar üzerine kaza yerine çok sayıda jandarma, polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kazada son durumu anlatan Amasya Valisi Yılmaz Doruk, "Herhangi bir fren benzeri izi yok. İhmal olayları yapılacak soruşturma sonrasında ortaya çıkacaktır. Yaralıların tedavisi devam ediyor" dedi. Kaza nedeniyle bir süre trafiğe kapanan kara yolunda trafik kontrollü olarak sağlanıyor. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kazaya ilişkin soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Pınar Görgü
14:09 - 30/09/2023 Cumartesi
Güncelleme: 14:09 - 30/09/2023 Cumartesi
Yeni Şafak
Olay yerine çok sayıda acil sağlık, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi.
Olay yerine çok sayıda acil sağlık, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi.

Ankara'dan Tokat'a gitmek üzere yola çıkan Erova firmasına ait 60 ER 907 plakalı yolcu otobüsü, Merzifon OSB mevkisi yakınlarında sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yol kenarına devrildi.


Altı kişi öldü 35 kişi de yaralandı

Kazada, 6 kişi yaşamını yitirirken, 35 kişi de yaralandı. İhbar üzerine kaza yerine çok sayıda jandarma, polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi.



Yaralılar çevre hastanelerine kaldırıldı

Araçtan çıkarılan yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalelerinin ardından çevre hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı. Ölen 6 kişinin cesedi de morga götürüldü.


Kaza nedeniyle bir süre trafiğe kapanan kara yolunda trafik kontrollü olarak sağlanıyor.

Amasya Valiliği'nden açıklama: Herhangi bir fren izi yok

Amasya Valisi Yılmaz Doruk feci otobüs kazası sonrası açıklama yolcu otobüsü kazasının ardından açıklama yaptı.


Kazayla ilgili incelemenin sürdüğünü belirten Vali Doruk,
“Sabah saatleri. Herhangi bir fren benzeri izi yok. Otobüs 100, 150 metre kadar yoldan çıkmış. Yolun kenarındaki kanala çarpması sonucu otobüsün yan yattığını değerlendiriyoruz. İhmal olayları yapılacak soruşturma sonrasında ortaya çıkacaktır”
dedi.

İzmir’den Tokat’ın Erbaa ilçesine doğru gitmekte olan otobüste 6 kişinin hayatını kaybettiğini anlatan Vali Doruk, 35 kişinin tedavisine çevredeki hastanelerde devam edildiğini ifade etti.


Merzifon Cumhuriyet Başsavcılığı kazaya ilişkin soruşturma başlattı.



Bakan Tunç: Soruşturma başlatıldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından Amasya'da yaşanan kazaya ilişkin,
"Amasya'nın Merzifon ilçesinde yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Merzifon Cumhuriyet Başsavcılığınca kaza ile ilgili gerekli adli soruşturma başlatılmıştır"
dedi.


#Amasya
#kaza
#trafik
7 ay önce