|

Ankara'da zarf alarmı

Yabancı ülke konsolosluklara gönderilen ve içinden sarı toz çıkan zarflardan sonra bir şüpheli zarf da Dışişleri Bakanlığı''na gönderildi. Zarftan zararlı madde çıkmadığı açıklandı.

Ankara
00:00 - 31/10/2014 Cuma
Güncelleme: 22:42 - 30/10/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Ankara'da zarf alarmı
Ankara'da zarf alarmı

Dışişleri Bakanlığı''na gönderilen şüpheli zarf, bakanlığın genel evrak bölümünde alarma neden oldu. Alınan bilgiye göre, dün öğleden önce bakanlığın genel evrak bölümüne gelen zarfın üzerinde aşırı tutkal bulunması, şüpheye neden oldu. Durumdan şüphelenen personel, ilgili kurumlara haber verdi. Emniyet, MİT ve AFAD ekipleri, şüpheli zarf için bakanlığa geldi. Gerekli tedbirleri sağlayan AFAD uzmanları, zarfı incelemek için yanlarına aldı.

OLUMSUZ SONUÇ ÇIKMADI

Kapalı durumdaki zarfın üzerinde 7 test yapıldığı, olumsuz bir sonuç çıkmadığı bildirildi. Bu arada Norveç Büyükelçiliği''ne de benzer bir zarfın geldiği kaydedildi. AFAD ekipleri, Dışişleri Bakanlığı''nın ardından büyükelçiliğe geçti. Her iki zarf da Hıfzısıhha''da incelemeye alındı. Norveç Büyükelçiliği''ne gönderilen zarftan gazete kağıtları çıktığı öğrenildi. İstanbul''da 6 konsolosluğa zarf içinde gönderilen sarı tozların, tebeşir tozu olduğu anlaşılmıştı. Ankara Adliyesi''ne de şüpheli zarf gönderilmişti.


9 yıl önce