|

Askeri uçak Filistinli yaralılar için havalandı

Türkiye'de tedavisi tamamlanan 5'i çocuk 29 Filistinli yaralıyı ülkelerine götürecek ve Filistin'den Türkiye'ye yaralı getirecek askeri uçak havalandı.

Aa
00:00 - 18/09/2014 Thursday
Güncelleme: 09:12 - 18/09/2014 Thursday
Yeni Şafak
Askeri uçak Filistinli yaralılar için havalandı
Askeri uçak Filistinli yaralılar için havalandı

Tel Aviv'e gidecek Türk Silahlı Kuvvetlerine ait uçakta, Ağustos ayında Türkiye'ye getirilen ve tedavileri Ankara ve İstanbul'daki hastanelerde tamamlanan Filistinliler ile refakatçileri bulunuyor.

Tedavisi tamamlanan ve ülkelerine dönmek üzere uçağa binen Filistinliler'den 17 yaşındaki Selahattin Abu Gabin, Gazze'de evinin önünde oynarken yaralanmıştı. İstanbul'da tedavisi yapılan Abu Gabin'in vücudundan 4 şarapnel parçası çıkarılmış. Gabin, Türkiye'yi çok sevdiğini ve ayrılmak istemediğini söylüyor.

Tedavisi tamamlanan Filistinli yaralıların en küçüğü 3 yaşındaki Nemi Ebu El Ful. Nemi'nin babası Fadi Ebu El Ful (32), su almak için çıktıklarında yakınlarındaki bir evin bombalandığını ve bulunduğu yerden fırlayan kızının başından yaralandığını ifade ediyor. Alın bölgesinden ve sağ göz altından yaralanan Kızı Nemi'de kafa tabanı kırığı olduğunu anlatan Baba Ebu El Ful, Ankara'da ameliyat edilen kızının sağlığına kavuşmasının mutluluğunu yaşıyor. Baba Ebu El Ful, Türk halkına, hükümetine ve doktorlarına, kızına gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyor.

Şeyma Şelluf (11), bayramın ikinci günü evinin önünde oynarken yaralanan bir diğer Filistinli çocuk. Ankara'da yüzündeki ve bacağındaki yaralar nedeniyle tedavi edilen Şalluf, çok mutlu döndüğünü söylüyor.

Muhammed Ayla (10), Ramazan Bayramı'nın ilk günü salıncakta yaralanan çocuklardan... İsrail'in saldırısında 15 arkadaşının öldüğünü, 45 kişinin de yaralandığını anlatan Ayla'nın İstanbul'daki tedavisi sırasında dalağı alınmış, vücudundaki yanıklar ile midesindeki yaralar tedavi edilmiş.

Uçakta, Sağlık Bakanlığı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibinden (UMKE) 20 sağlık personeli de bulunuyor.

Tedavileri tamamlanan yaralıların ülkelerine götürülmelerinin ardından askeri uçak, aralarında çocukların da bulunduğu 25 yaralıyla refakatçilerini Türkiye'ye getirmesi planlanıyor.

10 years ago