|

Bakan Yerlikaya duyurdu: Selden etkilenenlere hane başı 15 bin TL destek

Meteoroloji'nin uyarılarının ardından dün İstanbul'da sağanak yağış etkili oldu. Yağışlar nedeniyle birçok ev ve iş yerini su bastı. İstanbul'da metrekareye 125 kg yağış düşerken, 2 kişi hayatını kaybetti. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı sel felaketiyle ilgili 3 savcının görevlendirildiğini açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, selden etkilenen ailelere 15 bin TL yardım yapılacağını açıkladı.

11:32 - 6/09/2023 Çarşamba
Güncelleme: 11:55 - 6/09/2023 Çarşamba
DHA
Dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağışın ardından İstanbul'un birçok noktasında su baskınları yaşandı.
Dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağışın ardından İstanbul'un birçok noktasında su baskınları yaşandı.

İstanbul'un Avrupa Yakası'ndaki ilçeleri Arnavutköy, Başakşehir ve Küçükçekmece'de dün akşam etkili olan sağanağın ardından meydana gelen sel çok sayıda ev iş yeri ve araçlarda hasara yol açtı. Vatandaşlar mahsur kaldığı sel felaketinde 2 kişi de yaşamını yitirdi.

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklama sel felaketiyle ilgili 3 savcının görevlendirildiği açıklandı.

Afetzedelere hane başı 15 bin TL destek

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, selden etkilenen ailelere 15 bin TL yardım yapılacağını açıkladı.

Bakan Yerlikaya paylaşımında, "
İstanbul'da, Valiliğimiz koordinasyonunda Kaymakamlarımız tarafından sel ve su baskınlarından zarar gören yerlerin hasar tespit çalışmaları başladı. İlk etapta sel ve su baskınlarından etkilenen ailelerimize hane başına; AFAD’dan 10.000 TL, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından 5.000 TL olmak üzere toplam 15.000 TL Yardım Ödemesi yapılacaktır. Rabbim her türlü afetten ülkemizi ve milletimizi korusun."
ifadelerini kullandı.





#İstanbul
#Ali Yerlikaya
#Sel
9 ay önce