|

DHA'dan ülkücülere algı operasyonu

Ülkücü camianın düzenlediği Doğu Türkistan yürüyüşü sonrası DHA tarafından ‘Çinli diye Koreliler dövüldü’, ‘Koreliler şikâyetçi oldu’ haberlerine Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım sert tepki gösterdi. İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok ile makamında görüşen Yıldırım, “Yapılan haberlerle ülkücü harekete algı operasyonu yapıldığı açık. DHA’nın ülkücülerden ve Doğu Türkistanlılardan özür dilemesini bekliyoruz. Ayrıca haberlere de tazminat davası açıyoruz” şeklinde konuştu.

Yeni Şafak ve
16:20 - 6/07/2015 Pazartesi
Güncelleme: 16:32 - 6/07/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

İstanbul Ülkü ocaklarının Doğu Türkistan'da yaşanan zulümlere dikkat çekmek amacıyla Beyazıt'tan Sultanahmet'e on binlerce insan katılımıyla düzenledikleri yürüyüş ve beraberinde Koreli turistlere Çinli zannedilerek saldırıldı iddialarına Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım sert tepki gösterdi. İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok ile makamında görüşen Ahmet Yiğit Yıldırım, görüşme sonrası gazetecilere açıklama yaptı. Doğu Türkistan'da yaşanan zulümleri anlatabilmek amacıyla Beyazıt'tan Sultanahmet'e on binlerce insan katılımıyla yürüyüş düzenlediklerini ifade eden Yıldırım, “Yürüyüşte Doğu Türkistan'dan ülkemize gelen soydaşlarımızın dertlerini anlattığı bir organize oldu. Fakat yapılan haberler ile Doğu Türkistan'da soydaşlarımız orada zulüm içinde büyük eziyetler yaşarken bu tablo tamamen ortadan kaldırılarak sanki Koreli dövülmüş gibi lanse ettirilmeye çalışıldı. Bunun hiçbir dayanağının olmadığını görüyoruz. Emniyet yetkililer ile görüştük böyle bir olay yaşanmadı. Ülkücü harekete bir algı operasyonu yapıldığı gayet açık ve net" diye konuştu.



"Ülkemize gelen herkes bize emanet"


Koreli turistlere yönelik saldırı haberlerini medyadan takip ettiklerini söyleyen Ahmet Yiğit Yıldırım, böyle bir saldırının asla gerçekleşmediğini dile getirdi. Yıldırım, “Koreli değil Çinli dahi olsa ülkemize gelen misafirler, turistler bize Allah'ın emanetidir. Kim olursa olsun bu saldırı bizim tarafımızdan gerçekleştirilmemiştir. Misafirlerimizi koruyup kollamak en büyük görevimizdir" şeklinde belirtti.



"Çinli turistler yürüyüşe destek verdi"


Ahmet Yiğit Yıldırım, yürüyüş sırasında çok sayıda Çinli turistin yürüyüşe destek olacak şekilde atıfta bulunduklarını ifade etti. Yürüyüş sırasında bir grup ile polis arasında kısa süreli tartışma yaşandığını dile getiren Yıldırım, yaşanan gerginliği şöyle anlattı: “Polis ile grup arasında kısa süreli gerginlik oldu. Olayın yaşandığı yerden uzakta bulunan Koreli turistler kamera ile çekildi. Poliste gerginlik yaşandığı için turistleri oradan 'Burada Çin ile ilgili protesto var. Sorun olmasın' diye kafileyi uzaklaştırdı. Koreli turistte gülerek ben 'Çinli değil Koreliyim' dedi. Herhangi bir saldırı olmadı. Darp edilen birisi gülerek acıkma yapmaz, kızgın şekilde açıklama yapar".



Hürriyet'in haberini gösterdi


Yıldırım, Hürriyet Gazetesi'nde de Koreli turistler şikâyetçi oldu diye haber yapıldığını söyleyerek haberi basın mensuplarına gösterdi. Emniyet kaydında herhangi bir Koreli turistin şikâyetçi olduğuna dair herhangi bir bilgi olmadığını vurgulayan Yıldırım, “Koreli turistlere zarar verilmedi zaten kamera görüntüsü ve delilde yok. Ülkücü gençlerin bu konudan aklanmasını rica ediyoruz. Çünkü on binlerce gencin katılımı ile yürüyüş yapıldı. Fakat bir haber ajansının olayı farklı yere çekmesinden dolayı bizler mağdur olduk. Olay çıkmasını isteyecek son kişi bizleriz. Yanlış haber yapan kişilerin özür dilemesini bekliyoruz. Ülkücü hareket kargaşanın içerisinde olmayacak. Tepkimizi demokratik yollardan koyabilmek için çalışıyoruz. Bunlar hepimizin davası. Çin restoranlarına yönelik gerçekleşen saldırıları asla onaylamıyoruz. Bizim bayrağımız altında yaşayan bizim namusumuza emanettir. Hangi ülkeden hangi ıraktan olursa olsun misafirimizdir. Bizim sorunumuz Çin hükümeti iledir. Biz onlara karşı tepkiliyiz. Bu topraklarda herkes barış ve güven içerisinde yaşayacak" şeklinde ifade etti.



Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, açacakları tazminat davasından alacakları parayı Doğu Türkistanlı soydaşlara göndereceklerini sözlerine ekledi.



#dha çinli kavga
#ülke ocakları çinli
#çin kore
9 yıl önce