|

Fener-Balat arası restore

İstihbarat Servisi
00:00 - 22/10/2014 Çarşamba
Güncelleme: 23:45 - 21/10/2014 Salı
Yeni Şafak
Fener-Balat arası restore
Fener-Balat arası restore

Fatih Belediyesi, ilçe genelinde yer alan bina cephelerini tarihi dokuya uyumlu hale getirmek ve estetiğe aykırı uygulamaları gidermek amacıyla yaptığı cephe onarım ve yenileme çalışmalarına devam ediyor. Fatih Belediyesi; onarım, yenileme ve rehabilitasyon çalışmalarına son olarak ''Fener-Balat Rehabilitasyon Çalışmaları'' kapsamında Yıldırım Caddesi ve Hızır Çavuş Köprübaşı Sokak''ta başladı. 2 ay gibi kısa bir sürede bitirilmesi öngörülen ''Fener-Balat Rehabilitasyon Çalışmaları'' nın startı Yıldırım Caddesi ve Hızır Çavuş Köprübaşı Sokak''ta düzenlenen törenle verildi.

ONARIM DEĞİL REHABİLİTASYON

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Demir, yapılan çalışmaların bakım onarımdan ziyade ağırlıklı olarak rehabilitasyon olduğunu dile getirdi. Boya, badana ve çevre düzenlemeleriyle daha yaşanılabilir bir mahalle için çalıştıklarını kaydeden Başkan Demir şöyle konuştu:

DÜNYADA BU TÜR MANZARA AZ

Aslında buranın normal şartlarda potansiyeli var ama biz muhteşem bir manzarası olan Yıldırım Caddesi''ni mahalle sakinlerinin kendileri düzenlesin istedik ama olmadı. Biz Fatih Belediyesi olarak böyle bir proje başlattık. Dünyada bu tür manzarayı yakalayabileceğiniz çok az yer vardır. İnşallah arzu ettiğimizi gerçekleştireceğiz.


10 yıl önce