|

HSYK'da yeni dönem

Yeni seçilen Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), 27 Ekimde göreve başlayacak. 28 Ekim'de ilk toplantısını gerçekleştirecek olan kurulun 3 kritik gündemi var. Toplantıda HSYK Başkan Vekili, daire başkanları ve üyelerin dairelere dağılımı belirlenecek.

Osman Özgan
00:00 - 22/10/2014 Çarşamba
Güncelleme: 22:58 - 21/10/2014 Salı
Yeni Şafak
HSYK'da yeni dönem
HSYK'da yeni dönem

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), ilk toplantısını 28 Ekim Salı günü gerçekleştirecek. Toplantının gündemini ise başkan vekilliği ile daire başkanlarının seçilmesi ve üyelerin dairelere dağılımının belirlenmesi oluşturacak. Kararname çıkarmakla yetkili HSYK 1. Daire Başkanlığı için idari yargıdan en yüksek oyu alarak seçilen Halil Koç''un ismi kulislerde konuşuluyor.

GÖREVİ 27 EKİM''DE BAŞLIYOR

Mevcut üyelerin görev süresi 25 Ekim''de sona erecek. 22 üyeli yeni HSYK ise 27 Ekim''de göreve başlayacak. Yeni HSYK ilk toplantısı, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ başkanlığında 28 Ekim''de gerçekleştirecek. İlk toplantının 3 kritik gündemi olacak. Toplantıda, HSYK Başkan Vekili, daire başkanları ve üyelerin dairelere dağılımı belirlenecek. 3 daireli HSYK''nın her bir dairesinde 7 üye görev yapıyor. Kurul''un tabii üyesi olan Adalet Bakanlığı Müsteşarı 1. Daire''de görev yapmaktadır. Yargı kulislerinde atama, kadro dağıtma, geçici görev verme gibi görevleri bulunan HSYK 1. Daire Başkanlığı için idari yargıdan en yüksek oyu alarak seçilen Halil Koç''un ismi konuşuluyor. İkinci kez HSYK''ya seçilen Koç, 1. Daire''de görev yapmaktaydı. Hakim-savcıların yükselme ve birinci sınıfa ayırma ile soruşturmalarla ilgili karar vermekle görevli 2. Daire Başkanlığı için ise Mehmet Yılmaz''ın adı geçiyor. 3. Daire Başkanlığı için de adli yargıda en yüksek oyu alan Metin Yandırmaz''ın ismi kulislerde geçiyor. HSYK Başkan Vekili ise daire başkanları arasından seçilecek. Kulislerde kurulun tecrübeli olan Mehmet Yılmaz''ın başkan vekilliğe seçilebileceği belirtiliyor.

Seçimden sonra ilk toplantı

Seçimlerin ardından toplanacak olan ilk HSYK toplantısında daire başkanları seçilip, üyelerin dairelere dağılımı belirlenecek.


10 yıl önce