|

Kıdem oyunu

Yargıyı ''sicil kumpası'' ile kuşatan paralel yapının, paralel hakim ve savcı adaylarına mesleğe giriş sınavında avantaj sağladığı ortaya çıktı. Paralel yapıya mensup olanlar ilk sınavda mesleğe girerken, bağımsız olanlar ikinci sınava bırakılarak kıdem farkı oluşturuldu.

Osman Özgan
00:00 - 25/10/2014 Cumartesi
Güncelleme: 20:33 - 24/10/2014 Cuma
Yeni Şafak
Kıdem oyunu
Kıdem oyunu

2010 referandumundan sonra yargı üzerinde vesayet oluşturan paralel yapının, kendinden olan hakim ve savcı adaylarını sınavlarda başarılı olmasını sağladığı, kendilerinden olmayanları ise 3 ay sonra yaptıkları sınavla mesleğe aldıkları ortaya çıktı. Paralel yapı böylelikle kendi adayları ile diğer adaylar arasında kıdem farkı

oluşturdu.

AKADEMİ'DEN BAŞLADILAR

Paralel yapının, kıdem farkı oluşturmaya meslek öncesi eğitimin verildiği Adalet Akademesi''nde başlattığı ortaya çıktı. Paralel yapı, Akademi''de eğitimini tamamlayan adaylar arasından kendinden olanları sınavlarda başarılı olmasını sağladı. Sınavda başarısız olanlar için ise ileri bir tarihte sınav yapıldı.

İLK GRUBA JET ATAMA

Sınav tarihleri arasına sadece 3 ay olmasına rağmen atamalar farklı tarihlerde yapıldı. Haziran ayında yapılan sınavda başarılı olanların ataması, diğer adayların sınav sonuçları beklenmeden yapıldı. Böylelikle aynı dönem Akademi''ye giren adaylar arasında kıdem farkı meydana geldi. Bu ise paralel hakim ve savcıların, tayin, terfi ve ünvanlı görevlere getirilme gibi durumlarda bir adım önde olmasını sağladı.


9 yıl önce