|

''Kumpas'' istifası

HSYK seçimlerindeki oyunu gören Adana Savcısı Süleyman Bal, adaylıktan çekildi. Bal, ''Yargıda Birlik''in oylarını azaltmaya yönelik çalışma yaptıklarını gözledim'' dedi.

Osman Özgan
00:00 - 18/09/2014 Perşembe
Güncelleme: 00:12 - 18/09/2014 Perşembe
Yeni Şafak
''Kumpas'' istifası
''Kumpas'' istifası

Yargıdaki hakimiyetini kaybetmemek için türlü türlü taktikler geliştiren paralel yapının oyunları bozuluyor. Yargıda Birlik Platformu adaylarının oylarını bölmek için bağımsız aday formülünü geliştiren paralel yapının oyununu gören yargı üyeleri adaylıktan çekilmeye başladı. Bu kapsamda, Adana Cumhuriyet Savcısı Süleyman Bal da adaylıktan çekilme kararı aldı.

OYLARI AZALTMAYA ÇALIŞIYORLAR

Adaylıktan çekilen Bal, şu ifadeleri kullandı: ''Seçim çalışmalarım sırasında, benim gibi bağımsız aday olduğunu söyleyen fakat arka planda birlikte hareket eden bazı adayların Yargıda Birlik Platformu adaylarının oylarını azaltmaya yönelik çalışma ve hesap yaptıklarını gözledim. Oyların bölünmemesi için gördüğüm lüzum üzerine HSYK üyeliği adaylığından vazgeçtiğimi YSK''ya bildirdim.''

ADAY SAYISI 63''E DÜŞTÜ

HSYK''nın adli yargıdan 7 asıl 4 yedek, idari yargıdan 3 asıl 2 yedek üyesini seçmek için yaklaşık 14 bin hakim ve savcı 12 Ekim''de sandık başına gidecek. Üyelik için adli yargıdan 48, idari yargıdan 16 hakim ve savcı YSK''ya adaylık başvurusu yapmıştı. Adana Cumhuriyet Savcısı Süleyman Bal''ın adaylıktan çekilmesiyle 48 olan adli yargı sayısı 47''ye düştü.


10 yıl önce