|

Kur'an'a ayak basan ahlaksız yakalandı

Twitter'dan Kuran'ı Kerim'e ayak basan fotoğraf yayınlayan kadın Bilişim Şube polisleri tarafından yakalandı. Melih Gökçek'in şikayetiyle savcılığın talimatıyla İstanbul'da yaşadığı tespit edilen ve G.A olduğu öğrenilen kadının bilgisayar ve telefonuna el konuldu. Twitter'da 'kedibiti' ismiyle paylaşım yapan kadına açılan davaya Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Diyanet İşleri Başkanı Görmez de müdahil oldu.

YENİSAFAK.COM.TR / AA
00:00 - 22/10/2014 Çarşamba
Güncelleme: 10:12 - 22/10/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Kur'an'a ayak basan ahlaksız yakalandı
Kur'an'a ayak basan ahlaksız yakalandı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in şikayeti üzerine harekete geçen Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Kur'an-ı Kerim üzerine basıp, çektiği fotoğrafı paylaşan ve bazı devlet büyüklerine hakaret eden "@kedibiti" isimli Twitter hesabının sahibinin İstanbul'dan paylaşımlarda bulunduğunu belirledi.

Savcılık talimatı üzerine çalışma başlatan İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Bilişim Suçları Büro Amirliği ekipleri, kimlik bilgilerini ve telefon numarasını tespit ettiği G.A'yı (36) telefonla arayarak emniyete çağırdı.

Avukatıyla Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'ne gelen kadının bilgisayarına ve telefonuna el konuldu.

Emniyetteki ifadesinde, ateist olduğunu dile getiren G.A'nın, Twitter hesabından söz konusu fotoğrafın yanı sıra cumhurbaşkanı, başbakan, bakanlar ve diyanet işleri başkanı gibi çok sayıda devlet büyüğüne yönelik hakaret içeren paylaşımlarda bulunduğu tespit edildi.

Emniyetteki sorgusunun ardından savcılık talimatıyla serbest bırakılan G.A. hakkında "iftira", "halkı kin ve düşmanlığa sevk etme", "toplumu alenen tahrik etme" ve "kamu barışını bozma hedefiyle hakaret" gerekçesiyle dava açıldı.

Yaşanan olaya ilişkin açıklama yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Geçtiğimiz günlerde kutsal kitabımızı ayağı altına alarak çektiği fotoğrafı paylaşan @kedibiti isimli Twitter hesabı kullanıcısına onu bulacağımı ve yakalatacağımı Twitter hesabım üzerinden söylemiştim. Avukatlarım aracılığıyla suç duyurusunda bulunduk ve işin sürekli takipçisi olduk. Şimdi İstanbul'dan haber geldi. İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri bu kadını yakalamış ve telefonu ile bilgisayarına el koymuş" dedi.

Gökçek, belediye bünyesinde çalışan bilişim uzmanlarının, kendilerine yapılan hakaretlerin yanı sıra dini ve toplumsal değerlere gerçekleştirilen çirkin saldırıların da takipçisi olduklarını ifade etti.

Davaya Cumhurbaşkanı Erdoğan da müdahil oldu

Davaya Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı aracılığıyla müdahil olduğu öğrenildi. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in de söz konusu dava için avukatına talimat verdiği ifade ediliyor.


9 yıl önce