|

Nehir için seferberlik

Van''da evlerinin önünde oynarken kaybolan 4 yaşındaki Nehir Aslan''ı bulmak için AFAD, jandarma korucular ve mahalle halkı seferber oldu. Metruk yerler ve dağlık arazi, ekiplerce didik didik aranıyor.

.
00:00 - 31/10/2014 Cuma
Güncelleme: 22:37 - 30/10/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Nehir için seferberlik
Nehir için seferberlik

Van''ın Gürpınar ilçesinde kaybolan 4 yaşındaki Nehir Aslan''ı bulmak için herkes seferber oldu, ancak minik kız çocuğuna ulaşılamadı. Kırkgeçit Mahallesi''nde yaşayan Nehir, önceki gün evlerinin önünde oyun oynarken ortalıktan kayboldu. Çocuklarını bulamayan ailesi, yetkililerden yardım istedi. İhbar üzerine bölgeye jandarma ekipleri, geçici köy koruyucuları, AFAD''a bağlı arama kurtarma timleri, UMKE ekipleri sevk edildi. Mahalle sakinlerinin de katılımıyla yaklaşık 500 kişilik ekibin gece geç saatlere kadar süren çabasına rağmen Nehir''e ulaşılamadı.

EĞİTİME ARA VERİLDİ

Gece verilen aranın ardından sabahın erken saatlerinde yeniden yollara düşen ekipler, 6 eğtiimli köpek eşliğinde, mahalledeki terk edilmiş yerleşimler ile dağlık araziler tek tek kontrol etti. Çevre yerleşimlerden traktör ve atlarla bölgeye gelen vatandaşlar da çalışmalara katıldı. Aramalarda Aslan ailesine ait eve yaklaşık 300 metre mesafede küçük Nehir''in ayakkabıları bulundu. Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığına ait bir helikopter de ekiplere havadan destek verirken, yaşanan olay nedeniyle Kırkgeçit''te eğitime bir gün süreyle ara verildi. Öğrenciler de ekiplere yardımcı oldu.

Ayakkabıları bulundu

Eğitimli köpeklerin de katıldığı arama çalışmalarında, küçük çocuğun evine yaklaşık 300 metre mesafede Nehir''in kırmızı ayakkabıları bulundu.


9 yıl önce