|

Önyargısız destek verin

Gezi olayları, 17 Aralık ve son olarak askerlere yapılan hain saldırılar sonrası gündemden düşürülmek istenen çözüm sürecine tekrar dikkati çekmek için aydınlar bir araya geliyor.

.
00:00 - 31/10/2014 الجمعة
Güncelleme: 23:14 - 30/10/2014 الخميس
Yeni Şafak
Önyargısız destek verin
Önyargısız destek verin

Çözüm sürecine sivil toplum desteğini artırmak için aydınlar bir araya geliyor. Sürecin sorumluluğunu üstlenen aktörlerin sırtındaki yükü hafifletmeyi amaçlayan aydınlar, kamuoyunun zaman zaman dağılan dikkatini de tekrar barışa odaklamayı hedefliyor. 4 Kasım''da bir araya gelecek aydınlar basın toplantısını düzenleyecek. Toplantının çağrıları arasında bir çok yazar, akademisyen ve kanaat önderi bulunuyor. Gazeteci-yazar Fadime Özkan ise ''bütün farklılıklarıyla birlikte Türkiye toplumu ve devletinin barışa hiç bu kadar yakın olmadığını''söyledi.

AKLISELİM İLE HAREKET

Gülay Göktürk de çözüm sürecinin önemli bir mesele olduğunu ve büyük bir tehditle karşı karşıya kaldığını söyledi. Göktürk, ''Son derece girift bir problemle karşı karşıyayız. Çözüm sürecinin çökertilmesi, Türkiye etrafında oluşturulan kuşatmadan dolayı milliyetçisinden demokratına, muhafazakarına kadar herkesin ön yargılarını bir kenara itip, aklıselimle davranıp, ''Bu süreci nasıl ilerletebiliriz?'' diye düşünmesi gerektiğine inanıyorum'' dedi.

İlk toplantı 4 Kasım'da

Çözüm sürecine destek kampanyası 4 Kasım'da Taksim Hill Otel'de gerçekleştirilecek. İşte kampanyanın çağrıcıları arasında yer alan isimler; Abdurrahim Boynukalın, Ahmet Uzun, Ali Bayramoğlu, Atilla Yayla, Bayram Zilan, Bengül Güngörmez, Berat Özipek, Cahit Koytak, Cemile Bayraktar, Cengiz Alğan, Cennet Uslu, Ceren Kenar, Demiray Oral, Elif Çakır, Enver Alper Güvel, Erol Göka, Etyen Mahçupyan, Fadime Özkan, Fırat Erez, Gülay Göktürk, Gülçin Avşar, Gürbüz Özaltınlı, Halil Berktay, Halime Kökçe, Haşmet Babaoğlu, Hidayet Ş. Tuksal, Hilal Kaplan, Hüseyin Hatemi, İdris Kardaş, İhsan Bilgin, İlhami Işık, İzzet Yaşar, Kezban Hatemi, Kurtuluş Tayiz, Kutluğ Ataman, Mahmut Övür, Markar Esayan, Merve Şebnem Oruç, Meryem Gayberi, Nurhayat Kızılkan, Oral Çalışlar, Orhan Miroğlu, Osman Can, Ömer Çaha, Özlem Çağlar Yılmaz, Serdar Kaya, Süheyb Öğüt, Tuncer Köseoğlu, Ufuk Coşkun, Ümit Kurt, Üstün Bol, Vahap Coşkun, Yalçın Arı, Yaprak Zihnioğlu, Yasemin Yıldırım, Yıldıray Oğur, Yıldız Ramazanoğlu, Yusuf Şahin.


٪d سنوات قبل