|

Örgütten yargılama

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink''in öldürülmesine ilişkin 18 sanığın yargılandığı davada mahkeme, Yargıtay''ın bozma kararına uydu. Sanıklar, ''Çıkar amaçlı suç örgütü kurma'' suçundan yeniden yargılanacak.

M. Sait Özkan
00:00 - 31/10/2014 Cuma
Güncelleme: 23:15 - 30/10/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Örgütten yargılama
Örgütten yargılama

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink''in öldürülmesiyle ilgili dava Yargıtay''ın bozma kararından sonra görülmesine devam edildi. İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi''nde görülen davaya sanıklar ve Dink Ailesi katılmazken, sanık avukatları ve Dink ailesinin avukatları hazır bulundu.

ÇIKAR AMAÇLI SUÇ ÖRGÜTÜ

Mahkeme, görüşü sorulamayan sanıklardan Ahmet İskender''in hakkında yakalama kararı çıkartmıştı. Dünkü duruşmaya da gelmeyen Ahmet İskender''in henüz yakalanamadığını tutanağa geçiren mahkeme, İskender''in yakalanmasını beklemekten vazgeçildiğine hükmetti. Mahkeme Yargıtay''ın bozma kararına oy birliği ile uyulmasına hükmetti. Yasin Hayal ve Erhan Tuncel''in de aralarında bulunduğu davanın sanıkları bu karar ile birlikte ''Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak'' suçlamasıyla yargılanmaya başladı.

SAMAST DAVASI BİRLEŞTİ

Duruşmada söz alan Dink ailesinin avukatları Dink cinayetinde görevi ihmal suçlamasıyla yargılanan eski Trabzon Jandarma Alay Komutanı Ali Öz ve İstanbul 2 Çocuk Ağır Ceza Mahkemesinde örgüt suçunda yargılaması devam edilen Ogün Samast''ın yargılandığı iki dosyasının ana dava ile birleştirilmesine karar verilmesini talep etti. Talepleri değerlendiren mahkeme ''terör örgütü üyesi olmak'' suçuyla çocuk mahkemesinde yargılanan Hrant Dink cinayeti sanığı Ogün Samast''ın davasının da ana davayla birleştirilmesine olur verdi.

TÜBİTAK''TAN ''HAYAL'' RAPORU İSTENİLECEK

Mahkeme, Trabzon''da yargılamasına devam edilen eski Trabzon Jandarma Alay Komutanı Ali Öz''ün davasının ana dosya ile birleştirilmesine ilişkin taleplerini ise reddetti. Mahkeme davanın sanıklarından Osman Hayal''in fotoğraflarının çekilerek olay gününe ilişkin güvenlik kameralarla birlikte TÜBİTAK''a gönderilmesine karar verdi. TÜBİTAK güvenlik kamera görüntülerini inceleyerek olay anında Samast''ın arkasından geldiği iddia edilen kişinin Hayal olup olmadığı mahkemeye bildirecek.


9 yıl önce