|

R4bialı karşılama

Nizip'te Suriyelileri ziyaret eden Emine Erdoğan ile Katar Emiri'nin annesi Moza, zafer ve Rabia işareti ile karşılandı.

.
00:00 - 22/10/2014 Çarşamba
Güncelleme: 23:47 - 21/10/2014 Salı
Yeni Şafak
R4bialı karşılama
R4bialı karşılama

Kurban Bayramı'nda sığınmacılarla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın eşi Emine Erdoğan, dün de davetlisi olarak Türkiye'de bulunan Katar Emiri''nin annesi Şeyha Moza ile Gaziantep Nizip'teki konteyner ve çadır kente barınan Suriyelileri ziyaret etti. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve eşi Sevgi Kurtulmuş, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Fuat Oktay da ziyarete eşlik etti. Çocukların eğitim gördüğü okulda incelemelerde bulunan Erdoğan ve Moza, burada zafer ve Rabia işaretleriyle karşılandı.

DUYGULU ANLAR YAŞANDI

İlçedeki Suriyelilerin barındığı konteyner kentte AFAD İl Başkanı Sinan Atakan''dan brifing alan heyet, daha sonra meslek kurslarının verildiği merkeze geçti. Kursiyerler, burada Emine Erdoğan ve Moza''ya el işi hediyeler sundu. Ülkesinde yaşadıklarını anlatan Suriyeli bir kadını dinleyen Erdoğan''ın, duygulandığı gözlendi.

10 yıl önce