|

Üniversite için 2. şans

Üniversiteli olmak isteyen adaylar için ek kontenjan tercih başvuruları bugün başladı. Başvurular ÖSYM''nin internet sitesinden 18-25 Eylül tarihlerinde yapılacak. Bu yıl ek kontenjan sayısının 100 bini bulacağı belirtiliyor. Adaylar 30 tercih yapabilecek.

Aybike Eroğlu
00:00 - 18/09/2014 Perşembe
Güncelleme: 23:05 - 17/09/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Üniversite için 2. şans
Üniversite için 2. şans

Üniversiteli olabilmek için yeni şans dönemi bugün başlıyor. Herhangi bir bölüm ve programa yerleşemeyen adaylar için ÖSYM ek kontenjan tercih kılavuzu yayınladı. Buna göre adaylar www.osym.gov.tr adresinde yayınlanan kılavuzdan yararlanarak, 18-25 Eylül tarihleri arasında tercihlerini yapacak.

10 TL ÜCRET YATIRILACAK

Ek tercih yapacak üniversite adayları, ÖSYM tarafından belirlenen bankalara 10 TL ücret yatıracak. Tercihler internet üzerinden adaylar tarafından bireysel olarak yapılacak. 2014 ek yerleştirme tercihleri ile ilgili kurallar, kılavuzdan öğrenilebiliyor. Adaylar, bu kurallar çerçevesinde en fazla 30 tercih yapabilecek. Bu yıl kazandığı halde kayıt yaptırmayanlar da düşünüldüğünde ek kontenjan sayısının 100 bini bulacağı belirtiliyor.

EN UYGUN ALANI BULUN

Ek kontenjan için yayınlanan kılavuz dikkatle incelendiğinde pek çok adayın üniversiteli olma hakkını elde edeceğini anlatan Üsküdar Üniversitesi Tercih Danışmanı Uzman Psikolojik Danışman Ece Tözeniş, adayların tercihlerde ilgi, yetenek ve değerlerine en uygun alanı bulması gerektiğini anlattı. Bu yıl yükseköğretim programlarına yapılacak merkezi ek yerleştirme kontenjanlarında 2014 ÖSYS merkezi yerleştirme sonucunda boş kalan kontenjanların dikkate alınması gerekiyor.


10 yıl önce