|

Validebağ''da durdurma kararı kalktı

İBB Başkanı Topbaş, belediyenin itirazı üzerine Validebağ''da daha önce verilen yürütmeyi durdurma ve plan iptali kararının mahkemece kaldırıldığını belirterek, ''Yani burada bu cami yapılabilir hale geldi'' diye konuştu.

HAMDİ KOÇOĞLU / İSTANBUL
00:00 - 31/10/2014 Cuma
Güncelleme: 23:29 - 30/10/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Validebağ''da durdurma kararı kalktı
Validebağ''da durdurma kararı kalktı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Validebağ Korusu''nun dışına yapılması planlanan cami inşaatına yönelik yürütmeyi durdurma kararının kalktığını açıkladı. Topbaş, Saraçhane''deki belediye başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Üsküdar''da yapılması planlanan cami inşaatına ilişkin olarak, ''Validebağ Korusu''na müdahale var'' şeklinde algı ortaya çıkmasından rahatsız olduğunu ifade etti.

TAHSİS EDİLEN ALAN KORU''NUN DIŞINDA

Topbaş, ibadethane için tahsis edilen alanın, Validebağ Korusu''nun tamamen dışında bulunduğunu, koruyla hiçbir alakası olmadığını ve ilçe müftülüğünün ''buranın bir ibadethaneye ihtiyacı olduğu'' şeklinde bir talepte bulunduğunu anlattı. Topbaş, şu bilgileri paylaştı: "Başkan (Hilmi Türkmen) birçok alanlarda bunun detaylarını vermeye, anlatmaya, izah etmeye çalıştı. Kaldı ki Büyükşehir Belediyesi olarak yürütmeyi durdurma kararı ve plan iptalinin kaldırılmasıyla ilgili bir itirazımız oldu. İtirazımız üzerine 7. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma ve plan iptalini kaldırdı. Yani şu anda 1/5000 planımız geçerli ve burada bu cami yapılabilir hale geldi.''


9 yıl önce