|

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni Anayasa mesajı: Türkiye'nin buna ihtiyacı var

21:20 - 20/05/2024 Pazartesi
Güncelleme: 21:48 - 20/05/2024 Pazartesi
AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası ulusa seslendi. Konuşmasında yeni Anayasa'nın gerekliliğine de vurgu yapan Erdoğan, ''85 milyon olarak yeni yüzyılda yeni Anayasa ülküsünü gerçeğe dönüştürmemiz gerektiğine inanıyorum. Bunu kendimiz için istemiyoruz, Türkiye'nin buna ihtiyacı var, milletimizin buna ihtiyacı var.'' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasında, yeni Anayasa'nın gerekliliğine vurgu yapan Erdoğan, ''Adliyenin kapısını adaletin kapısına dönüştürmek için pek çok adım attık. Hükümetlerimiz döneminde milletimizin takdiriyle gerçekleştirilen anayasa değişiklikleri mevcut anayasanın artık kangrene dönüşmüş sorunlarını giderdi. Yamalı bohçaya dönüşen 82 anayasasıyla ağır aksak bugünlere kadar gelebildik.'' şeklinde konuştu.

85 milyonun yeni yüzyılda yeni anayasa ülküsünü gerçeğe dönüştürmesi gerektiğini ifade eden Erdoğan, ''Bunu kendimiz için istemiyoruz, Türkiye'nin buna ihtiyacı var, milletimizin buna ihtiyacı var. Gelecek nesiller özgürlükçü bir anayasa ile yönetilmeyi hak etmektedir. Siyaset, sivil anayasa yapabilecek kudrette.'' ifadelerini kullandı.

#Recep Tayyip Erdoğan
#Yeni Anayasa
#Cumhurbaşkanı
13 gün önce