|

90 saniyede Rade Krunic'i anlattık: Fenerbahçe'de ne yapar?

Ömer Çelikbaşlı
16:14 - 11/01/2024 Perşembe
Güncelleme: 16:18 - 11/01/2024 Perşembe
Yeni Şafak

Fenerbahçe'nin anlaşma sağladığı 30 yaşındaki Rade Krunic'i anlattık. Milan forması giyen oyuncu, sarı-lacivertli takıma nasıl bir katkı sağlar?

Fenerbahçe’nin anlaşma sağladığı 30 yaşındaki Rade Krunic’i 90 saniyede anlatalım.


Rade Krunic nasıl bir oyuncu?

Aslında sezon başındaki analiz videolarında da bahsetmiştim, oyuncunun genel özelliklerinden. Bu sefer bir fark var, o da Fenerbahçe’nin Fred’e sahip olması. Nedeni de şu, Krunic ne 6 ne de 8 numara. Yani çalışkan, rakibine basan bir oyuncu. Rakip kaleye yüzük dönük oynadığında, tempolu, uzun top atabilen, oyun görüşü yüksek, isabetli pas oranı iyi, ayağı temiz yani top taşıyabilen bir oyuncu. Yüzü kendi kalesine döndüğünde, geriden top alabilen, oyun kurulumuna destek olan, sert, güçlü, kuvvetli ve en önemlisi hamle hızı yüksek.


Rade Krunic Fenerbahçe'de ne yapar?

Kısacası Krunic iyi bir oyuncu ama daha önceki videodamda da söylediğim gibi yanında geçen sezon Tonali vardı. İyi anlaşıyorlardı. Krunic tek başına Fred gibi fark oluşturacak bir oyuncu değil. Krunic, birbirleriyle güzel işleyen çarklardan birisi olur. Fred ve Szymanski önde basarken, Krunic takım boyunu ayarlayan oyuncu olabilir ya da hamle hızından dolayı rakibinin geçişlerini kesebilir. O yüzden ben Krunic-Fred-Szyamanski’nin iyi bir üçlü olacağını düşünüyorum.


Rade Krunic için Fenerbahçe ne kadar bonservis ödeyecek?

Asıl problem yaşı nedeniyle ödenecek olan bonservis ve maaş. Milan sezon başında 10 istiyordu, Fenerbahçe 6 verdi. Kabul etmediler. Şimdi 6 istiyorlar, Fenerbahçe de 3 milyon eurodan yukarı çıkmak istemiyor. Oyuncu Fenerbahçe’ye gelmeyi de çok istiyor. Fenerbahçe yaptığı son teklifle (4 milyon euro + bonuslar) Milan'ı ikna etti. Krunic'in kısa süre içerisinde İstanbul'a gelmesi bekleniyor.


Rade Krunic kimdir?

Rade Krunic, 7 Ekim 1993 yılında Bosna Hersek'te dünyaya geldi. Boşnak orta saha, Milan forması giyiyor. Profesyonel kariyerine Sutjeska Foča'da başlayan Krunic, 2013 yılında Donji Srem'e katıldı. 2014 yılında Hellas Verona'ya transfer oldu ve aynı yıl içinde Donji Srem'e geri kiralandı.


2015'te Borac Čačak'a transfer oldu. Aynı yılın ilerleyen günlerinde Krunić, Empoli ile sözleşme imzaladı. 2019 yılında 8,6 milyon Avro bonservis ücreti karşılığında AC Milan'a transfer oldu. Bosna Hersek'in eski bir genç millî futbolcusu olan Krunić, 2016'da ilk uluslararası maçına çıktı ve o tarihten bu yana 20'den fazla kez milli formayı giydi.





#Fenerbahçe
#Rade Krunic
#ÖmerÇelikbaşlı
#90 saniyede analiz
4 ay önce