|

90 saniyede Çağlar Söyüncü'yü anlattık: Fenerbahçe'de ne yapar?

Ömer Çelikbaşlı
15:40 - 17/01/2024 Çarşamba
Yeni Şafak

Fenerbahçe'nin görüşmeler yaptığı Çağlar Söyüncü'yü anlattık. Milli oyuncu, sarı lacivertli takıma gelirse nasıl bir katkı sağlar?

Fenerbahçe’de İsmail Hoca’nın özellikle transferini istediği Çağlar Söyüncü’yü 90 saniyede anlatalım.


Aslında önemli soru şu, Çağlar Fenerbahçe’ye nasıl bir katkı sağlar? Çünkü İsmail Hoca özellikle yerli bir stoper istiyor. Orada Osayi’den de faydalanmak için. Zaten Serdar Aziz’in katkısı da belli. O yüzden yerli bir stoper transferi önemli.


Çağlar Söyüncü kimdir?

Bir de bu oyuncu Çağlar Söyüncü. Son senesini ayırıyorum orada Leicester ile bazı problemlerden dolayı oynayamadı. Fakat ondan önce Premier Lig’de birçok büyük takımla adı anıldı. Üst düzey bir oyun oynadı. Son senesi az oynamasına rağmen Atletico’ya gitti. Bir defans ustası Simeone’nin yanına. Çok şans bulamadı ama yani hepimizi tanıyoruz Çağlar’ı. Sonuçta Çağlar ayağı iyi bir oyuncu. Pasör. İlk kontrolü iyi. Markaj becerisi yüksek. Top çalması iyi. Tek sıkıntı maç eksiği fazla. Avrupa Şampiyonası nedeniyle sürekli oynayacağı bir takıma gitmek istiyor.


Çağlar Söyüncü Fenerbahçe'de ne yapar?

Fenerbahçe Bonucci’yi de aldı. Djiku da döndükten sonra forma rekabeti artacak. Becao da sakatlıktan dönecek. Aslında Djiku’nun da Çağlar’ın da Bonucci’nin de ayağı iyi. Stoperde hangi ikili oynarsa oynasın, kolay kolay topla çıkma da sorun yaşamaz Fenerbahçe. O yüzden oyun kurucu bir 6 numaradan ziyade orta sahaya güç katacak dinamizim sağlayacak 8 de oynayan Krunic alındı.


İsmail Hoca’nın genelde risk almayan bir yapısı var. 3’lü oynar mı bilmiyorum ama Çağlar gibi bir opsiyon varsa çok da düşünmez, alırsın.



#Çağlar Söyüncü
#Fenerbahçe
#Ömer Çelikbaşlı
3 ay önce